Rejtélyes tárhelyfogyás iOS alatt

>> 2011. október 8.


Ma rámjött hogy egy kicsit rendett rakok az iPod Touchomon, törlöm a felesleges alkalmazásokat, mert csak a helyet foglalják, és amúgy sem hiszem hogy a közeljövőben használni fogom őket. Aztán egy idő után arra lettem figyelmes, hogy szinte az összes alkalmazásomat töröltem az iPod Touch készülékemről, viszont a tárhely kijelzésért felelős grafikonon lévő csík azt jelezte, hogy majdnem 2GB app van a Touchon még.Nem értettem hogy is lehetséges ez, hiszen csak pár alkalmazás maradt, amiket megnézve az iTunes-ban nem tettem többre mint 200MB.



Ezek után egyből elkezdtem a netet felturni hogy miért is lehet ez, kérdeztem fórumon is hogy mit gondolnak miért van ez, talán beleszámolja az oprendszert is (nem, nem számolja bele, de hát nem tudtam mire vélni ezt a többletet). Aztán az alkalmazásaimat felsorolva az egyik fórumon azt a segítséget kaptam, hogy a képletöltő alkalmazásom, a Retina Wallpapers cache-t (átmeneti tár, hangsúlyozom átmeneti) nézzem meg, hátha az a ludas. Az alkalmazásban van is egy olyan részleg ahol lehet üríteni a cache-t, így ezt meg is tettem. Mikor már vagy 5 perce ürítette, akkor már kezdtem érezni hogy talán ő az aki teleszemetelte a Touchot, és falt fel jelentős tárhelyet a cachelt képeivel. Aztán mikor újra megnéztem az iTunes-ban az indikátort, teljesen ledöbbentem:



Igen, a remekül leprogramozott Retina Wallpapers nevű alkalmazás majd 1,7GB cachet hozott létre körülbelül 3 hónap alatt. Ez rengeteg. Nem is értem hogy miért nem írja oda a fejlesztő hogy ürítsük a cache-t, mivel lusta volt leprogramozni azt a rutint, hogy mondjuk havi rendszerességgel ürítsen a program. Vagy legalább egy figyelmeztetést adott volna a program hogy már túlléptem az 1GB-ot. De hát ilyenek a mai modern programozók....

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE