Internet Explorer 8 - megjelent

>> 2009. március 19.


A Microsoft elérhetővé tette mindenki számára az Internet Explorer 8 végleges változatát.
Az új verziót XP/Vista/Server -re lehet majd feltelepíteni, 32 vagy 64 bites változatban. 25 nyelven érhető el az IE8, köztük magyar nyelven is.
Néhány újdonság, ami az IE8-ban megjelenik:

Web Slices:

A Web Slice elemek használatával közvetlenül a Kedvencek sávból tarthatunk lépést a gyakran frissülő webhelyekkel. Ha egy lapon elérhető egy Web Slice elem, a zöld Web Slices ikon megjelenik a böngésző jobb felső sarkában. A Web Slice elemekre könnyedén feliratkozhatunk, majd hozzáadhatjuk őket a Kedvencek sávhoz, azokat a Web Slice elemeket pedig, amelyekre a továbbiakban nincs szükségünk, törölhetjük. Ha új információk lesznek elérhetők, a Web Slice elem kiemelten jelenik meg. Ha a Web Slice elemre kattintunk a Kedvencek sávon, megjelenik a hozzá tartozó információk előnézete. További információkért az előnézetre kattintva közvetlenül a webhelyre ugorhatunk.




Tab Groups

A Tab Groups az egymással összefüggésben lévő füleket rendezi, az ugyanarról az oldalról megnyitott új fülek egymás mellé kerülnek, és ugyanazzal a színnel vannak jelölve. Az így kialakított csoportok egységként rendezhetők át, vagy zárhatók be.

Compatibility View

Azokon az oldalakon, amelyek nem kompatibilisek az IE8-cal, a szöveg és a képek egy zavaros, össze-vissza kupacban jelennek meg. A Compatibility View gombra kattintva az éppen betöltött oldalt az IE7 motorjával töltődik le újra, akkor már valószínűleg helyesen. Az IE8 képes megjegyezni, hogy mely oldalakat kell letölteni az IE7 motorjával, így a felhasználónak nem kell minden alkalommal rákattintani a gombra, amikor felkeresi ezeket.

Accelerators

Ha az IE8-ban kijelölünk egy tetszőleges hosszúságú szöveget, akkor felette egy kék Accelerator ikon jelenik meg. Ha rákattintunk, akkor számos szolgáltatáshoz férhetünk hozzá nagyon kényelmesen. Például egyetlen mozdulattal megjeleníthetünk egy címet a térképen, vagy lefordíthatunk egy kifejezést. A felhasználók kiválaszthatják és menedzselhetik az Acceleratorokat, letilthatják azokat, újabbakat telepíthetnek, vagy akár törölhetik is, amit feleslegesnek tartanak. Már most számos Accelerator áll rendelkezésre: ilyen az összes Windows Live szolgáltatás, a Google és Yahoo szolgáltatásai, vagy például a Wikipédiás és YouTube-os közvetlen keresések.



In-Private Browsing

A Google Chrome-ban találkozhattunk először olyan funkcióval, amely az inkognitóban való böngészést tette lehetővé. Ebben az üzemmódban az IE nem tárol el semmit a felkeresett oldalakkal kapcsolatban - például a webcím sem kerül be az előzmények listájába, a böngésző cookie-kat nem őrzi meg, és a jelszavakat sem jegyzi fel.

Fejlett Search Box

A keresődobozhoz az IE8-ban több szolgáltatást is rendeltek: a felhasználók kiválaszthatják, hogy milyen keresőmotort óhajtanak használni, illetve válthatnak a különböző szolgáltatók közt. A jelenleg hozzáférhető keresők közt megtaláljuk a Google-t, a Yahoo-t, a New York Times-t, a YouTube-ot, az eBay-t és Wikipédiát is. Minden szolgáltató úgy jeleníti meg a találatokat, ahogyan szeretné. Például a Google és a Live Search egyszerű szöveges listát produkál, míg az Amazon és az eBay miniatúrákat (thumbnail) vonultat fel a hozzájuk való leírásokkal, a YouTube pedig videók miniatúráit adja vissza.

Smart Address Bar

A Smart Address Bar egyfajta keresőmezővé változtatja a címsort. Ha nem webcímet, hanem csak egy szót gépelünk bele, akkor azt az IE8 elkezdi keresni a böngészési előzmények és kedvencek között, majd felajánlja azokat a címeket, ahol megtalálja őket. Remek szolgáltatás, ha az ember egy képet, videót, vagy történetet keres, amit már látott valahol, csak éppen nem emlékszik, hogy hol.


Internet Explorer 8 letöltése

Forrás: ComputerWorld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE