Elérhető az Adobe Flash 10.1/AIR 2.0 tesztváltozata

>> 2009. november 17.


Manapság a Flash tartalmak a legnépszerűbbek a weben, erre támaszkodik például számos videómegosztó oldal, illetve a webböngészőből futtatható játékok is. Az Adobe Systems tegnapi nap folyamán elérhetővé tette két népszerű termékének a tesztváltozatát, a Flash nyelven írt webes alkalmazások futtatásáért felelős Adobe Flash-t, illetve az asztali megjelenítésért felelős Adobe AIR-t is. Az előző a 10.1-es verziószámot kapta meg, míg az utóbbi a 2.0-s számmal büszkélkedhet.

Mindkét szoftver letölthető a népszerű operációs rendszerekre, így a Windows-os, Mac-es és Linux-os teszváltozatok is elérhetőek már, a mobilos változatok viszont még váratnak magukra. Az említésre méltó dolog a Flash 10.1 változatnál a H.264 tömörítésű videó fájlok esetén a hardveres gyorsítás lehetősége, így kisebb processzorterheltség érhető el a megfelelő hardver segítségével.
Az AIR 2.0 újdonságai a következőek: natív process API, amely segítségével az AIR-es alkalmazások kommunikálhatnak a gépen lévő natív alkalmazásokkal, az újonnan csatlakoztatott háttértárolókat felismerése, nyitott dokumentum API, illetve gyorsabb WebKit JavaScript-motort is kapott a 2.0 változat.



Adobe Flash 10.1 letöltése
Adobe AIR 2.1 letöltése

5 megjegyzés:

Névtelen,  2009. november 17. 20:11  

Helloo!! nem ide tartozik, de remélem itt választ kapok!! Hivatalosan jöttek már frissitések Windows Updaton a Windows 7re?? mert nekem eddig nemsokminden:D vagy mi várható, mert olvastam h már most elég sok hibajavító csomag készült?!!! de igazábol komolyabb frissités nem érkezett!! (windows 7 Home premium) Előre is köszi!

Névtelen,  2009. november 17. 20:11  

Vajon a Netbook-oknál (Intel Atom, GMA950) képes kihasználni a hardveres gyorsítást?

Blue@X 2009. november 17. 20:27  

A Windows Update-n eddig zömével hibajavítások jelentek meg (minden hónap első keddjén), illetve a hardverek driverjeinek frissítése is ezen keresztül zajlik.

Az Intel GMA950-es VGA nem támogatja a hardveres H.264 gyorsítását, így ott nem érhető el ez a funkció.

Névtelen,  2009. november 20. 7:58  

És vajon a Poulsbo chipsetes netbookokkal mi a helyzet?

Blue@X 2009. november 20. 8:10  

Elméletileg képes rá, ha lesz hozzá megfelelő driver. Idézet:
"A gyártó által mellékelt táblázat Intel Poulsbo US15W lapkakészletet említ a termék esetében, amelyben egy GMA500-as videó vezérlő foglal helyet. Az integrált videó vezérlő h.264-es, MPEG2-es, MPEG4-es VC1-es és WMV9-es videókhoz egyaránt kínál hardveres gyorsítást."
Ezt az MSI Wind U110 ECO netbooknál írták...

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE