BeHero : légy hős!

>> 2010. március 9.


Az elmúlt pár napban egyre több főzött 2.1-es ROM jelent meg HTC Hero-ra! A teljesség igénye nélkül itt egy felsorolás BeHero v1.2.6, VillainROM 3.3, NeO RoM 1.3, Defiance 2.1, HeroDroid 0.3, és ezek csak a legújabbak. Szemmel követhetetlen mennyi trónkövetelő jelent meg a a Villan ROM mellett, aminek a mai napig nem sikerült legyűrnie sok Force Close programleállást. Talán ezért nem is terjedtek el úgy a 2.1-es főzött ROM-ok mint a még 1.5-ös alapokon nyugvó de beton stabil MoDaCo ROM.

De eljött a változás szele! A BeHero fórum-ot olvasva egyre többen és egyre többet írták hogy "it works", és alig találtam elégedetlenkedő hozzászólást így hát belevágtam hogy kipróbáljam benocharm ROM-ját. Ebben a kis írásban ennek a tapasztalatait írom le.

Akkor kezdhetjük is. Amire szükség lesz: egy rootolt HTC Hero-ra, minimum egy óra szabadidő-re, és nem árt ha van WiFi is a közelben - úgy olcsóbb. A legfrissebb BeHero romot töltsd le innen : BeHero v1.2.6. Amíg letöltődik a ROM csinálj egy mentést a telefonodon mindenről - címjegyzék, SMS stb..! Megpróbáltam úgy hogy mindenem megmaradjon és csak minimális wipe-ok után telepítettem ezt a ROM-ot, de ez nem vált be. Elég sok rejtélyes hibát okoztak a régi ROM-ból visszamaradt programdarabkák, amik rajta maradtak a telefonon de csak hibásan vagy egyáltalán nem működtek. Ilyen volt a Maps, aminek csak a teljes eltüntetése és újratelepítése után sikerült navigációra bírni a Google-t. A sok szívás után én úgy gondoltam az a legtisztább, ha mentés után még a SD kártyámat is újraparticionálom és teljes wipe-ot csinálok.

Ha letöltődött, másold fel a memória kártyád gyökerébe a letöltött .zip fájlt, kapcsold ki a telefonod, a visszakapcsolásnál pedig nyomd a házikó gombot, így jutsz a Recovery menübe. Most mindenkinek a szerencséjére bízom, hogy mennyire megy bele ebbe a telopucolásba, de a wipe-nál a Dalvik-cache-et mindenképpen üríteni kell. Illetve tapasztalatom szerint a ext partition-t sem árt, mert itt vannak bekavaró régen telepített alkalmazások. Én full wipe utáni tapasztalataimat osztom meg itt veletek.

A ROM flashelése - magyarul telepítése - után, első induláskor, meg kell adni a Gmail felhasználó nevet és akinek van Twitter és Facebook azonosítókat jelszóval együtt. Az üdvözlő képernyő ismerős, a megújult Settings-ben a szoftverinformációkban ha Firmware verziója 2.1, akkor máris van ok az örömre. Ha eddig eljutott a telefon anélkül hogy a Force Close ablak megjelent volna, akkor már van ok a boldogságra. Nekem, amikor még nem wipe-oltam rendesen, első induláskor megjelent pár FC ablak, de nem volt vészes. Az első indulás után érdemes egy rebootot (újraindítást) csinálni.



A főképernyőn megy a multitouch, ami azt jelent, hogy ha a főképernyőn kicsinyítést csinálunk - a két ujjunkat összehúzzuk - akkor lehet váltani a különböző képernyők közül. A programok között nincs ott az eredeti Maps - csak egy brut verzió - és ez kelleni fog a Google navigációhoz. A Market működésének kipróbálásához letöltöttem a gyári Maps-ot, és kérem, a Market funkciói maradéktalanul működnek. A Maps letöltése és telepítése után a navigációhoz kell egy Nav Launcher nevezetű program, ami sokban egyszerűsíti a navigációt. Ebbe a programba kell beleírni a kívánt célt úgy, mintha Maps-ba írnánk. Ha meg van a cím, akkor egy Navigate gomb után indul is a navigáció, de angolul. Van egy beszédfelismerő része is szoftvernek - amit külön telepíteni kell -, de magyarul szinte használhatatlan, így egyszerűbb beírni a célt. A Nav Launcher-ben begépelésnél nem látszott mit írok be, de ettől még beírta, és ha sikerült neki megtalálnia a célt, akkor útvonalat is tervezett rendesen.



A BeHero első verzióiban nem működött rendesen a GPS és a giroszkóp, de a legújabban már nincs ilyen gond. A Google Goggles is szépen működik, az Igo-val és Sygicel sem volt gondom a rövid kipróbálási idő alatt. A régebbi ROM verziókban az akkumulátor készenléti ideje hagyott egy kis kívánni valót maga után, mert este beállítottam egy ébresztést de reggelre lemerült a telefonom - 50%-ról - így nem tudott ébreszteni. A legújabb verzióban ezt a problémát már javították. Volt néhány Force Colse-om, de annyira jelentéktelen helyeken, hogy már nem is emlékszem rá hogy melyik program fagyott le. Egyszer a szemem előtt indult újra a telefon, de újraindulás után minden rendben volt vele. Nagyjából ennyi. Már viszalaktam a telefont és egyelőre minden szép és működik, de ki tudja meddig ...

A BeHero-t mindenkinek ajánlom aki egy kicsit türelmesebb, mert még ez a ROM sem 100%-os, de ez az első olyan 2.1-es ROM számomra, ami már használható anélkül, hogy nagy kompromisszumokat kellene kötnöm. A levelimet el tudom olvasni rajta, az időjárást és a naptárat szépen kezeli, GPS megy, a fényképezőgép működik, szóval nagyból igaz hogy "it works". Van néhány új dolog amit ár régen ki akartam próbálni, viszont most volt az első hogy stabilan ment - Goggles, navigálás ...

Lehet hogy pár nap és itt a végleges és 100%-os gyári ROM. Az is lehet hogy a gyári sem lesz tökéletes és a végén ez vagy egy másik főzött ROM lesz legalább olyan népszerű mint az 1.5-ös alapokon nyugvó MoDaCo ROM.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE