Windows Live Messenger 2009 - Aktív linkek átmeneti kikapcsolása

>> 2010. november 13.


Egy különösen kártékony féreg (önmagát másolni képes vírus) jelenleg is próbálja magát terjeszteni a világ legnagyobb azonnali üzenetküldő szolgálgatásain és közösségi hálózatain, így beleértve a Windows Live Messenger 2009-t is. A Microsoft komolyan veszi a felhasználók védelmét, így számos módon próbál meg megálljt parancsolni a fertőzésnek.

A féreg terjedéséhez a fertőzött gépről egy linket illeszt a csevegésbe, amire ha rákattint a gyanútlan fél akkor az megfertőződik, mivel a WLM 2009-ben lévő linkekre kattintva a böngésző megnyílik és betölti a kért oldalt, ahol ez esetben egy féreg töltődik le és aktivizálja magát a felhasználó tudtán kívül, így újabb emberek fertőzése valósítható meg.
Ezért a Microsoft ideiglenesen kikapcsolta a hiperhivatkozásokat (linkek melyek a webböngészőben megnyitásra kerülnek) a Windows Live Messenger 2009-ben, ezzel is segítve a védekezést a féreg ellen. Továbbra is képesek leszünk az általunk megbízhatónak mondott linkek megnyitására, csupán ki kell másolni a csevegési ablakból a küldött linket, majd azt beilleszteni a böngészőnkbe. Mivel ezt a tiltást a Microsoft tegnap aktivizálta, így a Messenger 2009 felhasználói az alábbi üzenetet láthatják a főablakban, mely a funkció ideiglenes kikapcsolásáról tájékoztat:



A Messenger legújabb verziója, a 2011-es változat nem érintett a hibában hála a Link Safety funkciónak, így ott nincs szükség a hiperhivatkozások letiltására. Ha úgy véljük hogy a gépünk megfertőzödött a féreggel, látogassunk el a Security TechCenter on Microsoft TechNet oldalra, majd töltsük le a Malicious Software Removal Tool-t.

8 megjegyzés:

Makói Krisztián 2010. november 15. 1:26  

nekem a windows update jelzett, hogy megjelent a legújabb msn, fel is raktam... hát első blikkre mindenképpen érdekes :)
sok a negatív hang, én mindesetre elvagyok vele. csak megszokás kérdése, akinek ez nem esik nehezére annak ajánlom a frissítést és akkor a fent leírt probléma is elkerülhető, bár nem mintha nem adódna más :)
nekem speciel az AVG-vel nem ment együtt zökkenőmentesen, de már megoldottam a problémát...

Névtelen,  2010. november 16. 15:14  

Hát nem nyerte el mindenben a tetszésem az új messenger. Előnye, hogy gyorsabb, egyenként állíthatom be, hogy kinek látszódjak elérhetőnek és kinek nem. Pocsékabb lett a státuszüzenet kezelése. Nem lehet belejavítani, hozzáírni, csak mégegyszer beírni. Hasonlóképp a többi kontaktom státuszüzenetét sem látom teljes egészében, mert most ügyes kis hasábokba rendeződnek, ami ugye nem elég széles. még nem jöttem rá, hogyan lehet ezt orvosolni. Legnagyobb baja, hogy a régi registrybeállításos trükk, amellyel több messengert lehet egy időben futtani (multiple instance), már nem működik. Neten sem találtam semmi okosságot. Messenger Plus még nem kompatibilis ezzel.

Névtelen,  2010. november 18. 0:37  

LOL ez most komoly?
"Nem lehet belejavítani, hozzáírni, csak még egyszer beírni."

Vissza kell rakni a régit aztán nem kell minden hülyeségre rámenni. Már az MSN9 is egy nagy rakás szar, ha nem kényszerítenek addig nem fogok 11-re váltani az biztos.

Névtelen,  2010. november 24. 19:14  

mikor kapcsoljak mar vissza az aktiv linkeket, egesz nap linkeket kell megnyitnom msnen, mert ott kuldik munkatarsak, de igy masolgatni agyhalal...

Névtelen,  2010. november 24. 22:41  

Sosem kapcsolják vissza.
Majd ha felrakod a következő mocskot.
Ugyanez volt a 9-es verzióval, csak ott durvábban oldották meg: nemes egyszerűséggel letiltották a 8.5-öt, állítólag valami javíthatatlan hiba/rés miatt (mindent kijavítanak amúgy csak pont azt, azt az egyet nem tudták-.-)
Most az van hogy a májkroszopnál 15év után rájöttek arra hogy, vannak vírusok amik msn-be küldözgetik vírusos linkeket. Ezért letiltották sztem egy életre ebben a verzióban. Nem tudom amúgy a vírusos link hogyan tisztul meg, a vadiúj még fosabb verzióban, illetve mi változik ha nem rányomok direktben mint eddig, hanem kontrolcé majd kontrolvé ... nem értem mechanizmust. Valaki homályosítson már fel, hogy így gyakorlatilag miért biztonságosabb? Sztem sehogyan se, szimplán szívatás az egész...

Unknown 2010. november 30. 17:00  

Sziasztok!

Tököm kivolt, hogy mindig ki kellett másolni.. de már mindegy, találtam működő megoldást:
http://www.generationmediagroup.com/blog/re-enable-links-in-messenger-09/

Névtelen,  2010. december 31. 16:20  

Magyar nyelvű leírás a javításhoz:
http://wlmlinkfix.comuf.com/

xy 2011. január 8. 23:32  

Video lépésről lépésre: http://u.bb/3qb

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE